Linda Oomen (eigenaresse en chauffeuse)

ik krijg regelmatig de vraag wat is en doet dierentaxi noord brabant?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: 

ik vervoer huisdieren van a naar b door geheel Europa maar dan net een beetje anders, recht vanuit mijn hart en veel liefde en zorg voor de huisdieren.

ik zal u een beetje meenemen in het ontstaan van dierentaxi noord brabant:

Doordat ik steeds meer onze dochter ben gaan helpen in haar trimsalon en uitlaatservice ben ik in aanraking gekomen met vervoer van dieren , eerst in de uitlaatservice rondgereden, daarna  binnen Nederland van en naar de dierenarts en pension uiteindelijk ben ik mezelf gaan oriënteren (inmiddels was ik al 14 jaar taxichauffeuse ) of er behoefte was aan veilig en verantwoord vervoer waarbij liefde, zorg en aandacht voor het huisdier voorop stond, en ja dat was er!

Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik letterlijk in het diepe gesprongen, kvk geregeld, een bus gekocht , deze ingericht en de vereiste vergunning en keuring aangevraagd. 

Met dierentaxi noord brabant ben ik een ander pad ingeslagen, eentje vol passie en dierenliefde. Waar ik eerst alleen binnen Nederland opereerde, rijd ik nu door heel Europa om huisdieren veilig en met veel liefde van A naar B te brengen.

Ik heb inmiddels ontzettend veel ervaring opgedaan in verschillende landen, gewerkt met allerlei huisdieren maar ik geniet nog elke ‘reis’ van dit geweldig mooie dankbare werk, het contact met de baasjes en van de zorg en liefde voor de dieren die ik mee mag nemen.

Inmiddels heb ik een andere grotere bus gekocht die volgens de NVWA maar ook volgens onze eisen en voorwaarden ingericht is, want ik vind het belangrijk dat ieder huisdier groot of klein veilig, verantwoord en met de juiste expertise, zorg en aandacht vervoerd wordt, in zomer en winter.

Ik rijd met dierentaxi noord brabant voor particulieren, fokkers en stichtingen in binnen- en buitenland en ik ben ongelooflijk trots op de vele terugkerende klanten en de goede ervaringen die klanten hebben met mijn vervoer. Deze ervaringen zijn enorm waardevol voor mij en zorgen ervoor dat ik mijzelf en mijn diensten continue blijf verbeteren.

Heeft u interesse in mijn diensten en wilt u meer informatie over wat ik voor u en uw dier kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op via het telefoonnummer +31619205511.

Met vriendelijke groet,

Linda van Dierentaxi Noord Brabant

dierentransport is een vak apart.
Wet- en regelgeving

Er zijn in Europa (om terechte redenen) strenge regels voor het vervoeren van dieren. Deze regels zijn opgenomen in de Verordening (EG) Nr. 1/2005. In deze wetgeving zijn voor allerlei verschillende dieren de vereisten opgenomen om dat dier te mogen vervoeren. Denk hierbij aan de maximale aaneengesloten transportduur, afgesproken rusttijden, ruimte voor het dier, voldoende drink- en eetmogelijkheden voor het dier, vloer waarop het dier moet staan, aanwezigheid van voldoende strooisel etc.

In Nederland wordt dit gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, oftewel de NVWA (onderdeel van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Inspecteurs van de NVWA controleren of dieren wel vervoerd mogen worden en of dat op de juiste manier gebeurt. Daarnaast geeft de NVWA vergunningen uit om dieren te mogen vervoeren. Als een transporteur nooit transporten uitvoert van meer dan 65 kilometer heeft hij geen vergunning nodig (uiteraard dient hij zich wel aan de wetgeving te houden). Er zijn twee type vergunningen die uitgegeven worden voor het transport van dieren:

  • Type I: Voor vervoer korter dan 8 uur, inclusief laden en lossen 
  • Type II: Voor vervoer langer dan 8 uur

VLD certificaat:

Ook voor het vervoer van levende dieren zijn voor Europa regels vastgesteld. Als u levend vee langer dan 8 uur gaat vervoeren, dan moet uw voertuig aan een aantal eisen voldoen. Dit is gewaarborgd door een zogenaamd VLD-certificaat.
 
Om een VLD-certificaat te krijgen, moeten voertuigen een inrichtingskeuring door de RDW ondergaan. De inrichting moet voldoen aan de eisen, die zijn gesteld in Verordening (EG) NR. 1/2005. In deze verordening staan de algemene eisen beschreven, die gelden voor alle vervoermiddelen voor lange transporten. 

Dierentaxi noord brabant is in het bezit van nvwa vergunning TYPE II en het VLD certificaat van de RDW

geldig voor honden,katten.konijnen,knaagdieren.vogels,vissen,reptielen en amfibieën.

Dierentaxi noord brabant werkt met TRACES nt.

Wij vinden het erg belangrijk dat u weet waar uw dier is en dat kan via ons geavanceerde gps tracking systeem, hierin ziet u precies waar de bus is, hoe vaak er gestopt is, hoelang de reis onder normale omstandigheden nog duurt en nog veel meer. 

mocht u nog vragen en /of opmerkingen hebben kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

choose your language »